Over ons

Welkom op de site. Ik ben Tina, ik heb al meer dan 40 jaar honden en sinds 1983 fok ik af en toe een nestje.

De kennel “vom Käthemar” bestaat al sinds 1999, echter er wordt heel selectief gefokt, dit houdt in dat ik niet voor kwantiteit maar voor kwaliteit ga. Wanneer er een mooie combinatie gemaakt kan worden, zal ik dit zeker proberen, echter, het welzijn van onze hondjes gaat boven alles,  en de natuur laat zich ook niet sturen, dus er zijn slechts af en toe pups af te geven. In de jaren 80 hebben mijn man en ik gezamenlijk Engelse Cocker Spaniels gefokt tot begin jaren 90.  Daarnaast heb ik zelf ook een Norfolk Terrier en een Duitse herder gehad, dit ras is nog steeds een grote liefde van mij, echter in mijn jeugd was ik al verliefd geworden op de teckel en in 1997 deed dan eindelijk een mooie standaard langhaar teckel, Veronica van de Tongelaar, haar intrede in ons gezin. Hiermee was de keuze definitief op de teckel gevallen. Het plan was om met haar een mooie start te maken van een toekomst met teckels. Zij heeft mij in 1999 een prachtnestje gegeven, waarbij de eerste 5 “vom Käthemar” teckelpups het levenslicht zagen. Daarna is er een lange stop geweest, we hadden een eigen bedrijf in de dierenbranche en we kregen 4 prachtige kinderen. Het bedrijf hebben wij in 2005, na 22 mooie jaren verkocht. en we zijn beiden een totaal andere carrière gestart. Na het overlijden van onze lieve Veronica, zij heeft bijna 16 jaar mogen worden, kwam het besluit om geen langhaar meer in huis te halen, ik was zo bang dat ik zou gaan vergelijken en zij is niet vervangbaar. Echter, eens een teckel altijd een teckel en in 2014 kwam Gretchen v. Mika’s Place bij ons wonen, wederom een black and tan, maar ditmaal een standaard korthaar.  Zij is een heel zachtaardige, lieve teckel en heeft mij in 2016 haar eerste nestje geschonken. Van dit nestje hebben wij Neela aangehouden. Daarnaast is in 2016 Maudi bij ons komen wonen.

Tegenwoordig delen wij ons huis met 5 mooie korthaar dames, te weten Gretchen, Maudi, Neela, Lotus en Sterre.

Naast onze teckels hadden wij ook nog een kleine lieve bejaarde en blinde chihuahua, Dicharosa van het Eiland Ouburg, mijn Roosje en zij was mijn hartediefje. Helaas heb ik in juni 2019 afscheid van haar moeten nemen, zij is bijna 15 geworden.

Ik ben aangesloten fokker bij de Nederlandse Teckel Club en fok volgens hun regels, maar volg bovenal het plan “Fairfok”.  De honden waarmee ik af en toe een nestje fok hebben alle vereiste onderzoeken ondergaan en hebben allen de juiste kwalificaties op shows behaald. Ik fok uitsluitend standaard korthaar.

De honden worden gevoerd met KVV en Prins brokken.

Mijn kennel bestaat sinds 28 mei 1999.

Wij wonen in de buurt van Amsterdam.