Over ons

Welkom op onze site. Ik ben Tina, gehuwd met Wim.

Wij hebben in de jaren 80 gezamenlijk Engelse Cocker Spaniels gefokt tot begin jaren 90.  Daarnaast heb ik zelf ook een Norfolk Terrier en een Duitse herder gehad, echter in mijn jeugd was ik al verliefd geworden op de teckel en in 1997 deed dan eindelijk een mooie standaard langhaar teckel, Veronica van de Tongelaar, haar intrede in ons gezin. Hiermee was de keuze definitief op de teckel gevallen. Het plan was om met haar een mooie start te maken van een toekomst met teckels. Zij heeft ons in 1999 een prachtnestje gegeven, waarbij de eerste 5 “vom Käthemar” teckelpups het levenslicht zagen. Daarna is er een lange stop geweest, we hadden een eigen bedrijf in de dierenbranche en we kregen 4 prachtige kinderen. Het bedrijf hebben wij in 2005, na 22 mooie jaren verkocht. en we zijn beiden een totaal andere carrière gestart. Na het overlijden van onze lieve Veronica, zij heeft bijna 16 jaar mogen worden, kwam het besluit om geen langhaar meer in huis te halen, ik was zo bang dat ik zou gaan vergelijken en zij is niet vervangbaar. Echter, eens een teckel altijd een teckel en in 2014 kwam Gretchen v. Mika’s Place bij ons wonen, wederom een black and tan, maar ditmaal een standaard korthaar. Zij is een heel zachtaardige, lieve teckel en heeft ons in 2016 haar eerste nestje geschonken. Van dit nestje hebben wij Neela aangehouden. Daarnaast is in 2016 Maudi bij ons komen wonen. Zij is in 2017, op de leeftijd van 14 maanden, Nederlands Jeugdkampioen geworden.

Naast onze teckels lopen er ook nog een paar chihuahua’s rond van onze (volwassen) kinderen, en 1 kleine ukkepuk van onszelf, maar met deze hondjes wordt niet gefokt.

Ik ben aangesloten fokker bij de Nederlandse Teckel Club en fok volgens hun regels, maar volg bovenal het plan “Fairfok”.  De honden waarmee ik af en toe een nestje fok zijn in bezit van een geldig oogonderzoek en hebben allen de juiste kwalificaties op shows behaald. Ik fok uitsluitend standaard korthaar.

De honden worden gevoerd met KVV en Prins brokken.

Mijn kennel bestaat sinds 28 mei 1999.

Wij wonen in de buurt van Amsterdam.